Jūsu iepirkumu grozā nav preču.

Izmēģiniet
  • Izņemiet preci bez piegādes maksas
  • 14 dienu atgriešanas tiesības
  • Iegādājieties preces līzingā
Āboli - veselības un našķu avots

Āboli - veselības un našķu avots

Kopš Ādams iekoda ābolā, šo augli ir apvijušas daudzas leģendas...

Āboli - veselības un našķu avots

Kopš Ādams iekoda ābolā, šo augli ir apvijušas daudzas leģendas. Āboli tiek daudzināti pateicoties to dzimumtieksmi veicinošām īpašībām. Ķelti uzskatīja ābolu par auglības simbolu. Un šodien? Āboli joprojām ir ļoti populārs un uzturvielām bagāts auglis, kas neiztrūkst daudzās „pēcbrīvdienu” ēdienkartēs, kad mēs vēlamies zaudēt dažus kilogramus. Tos var ēst termiski neapstrādātus un nemizotus, tāpat tie ir lieliski, kad pagatavoti cepti, kā arī kā piedeva dažādiem saldajiem ēdieniem. Tos var izmantot dažādu pīrāgu, kūku un strūdeļu pagatavošanai, kā arī var kombinēt ar citiem augļiem, gatavot džemus vai arī piedāvāt kā piedevu gaļai.

Ābolu mārrutki

Recepte rīvētiem mārrutkiem ar āboliem.

Sastāvdaļas:

  • Etiķis ... 1dl
  • Mārrutki ... 3 ēdamkarotes
  • Āboli ... 750g
  • Baltais cukurs ... 2 ēdamkarotes
  • Sāls

Pagatavošana:

  • Atšķaidiet etiķi ar ūdeni un iemaisiet sarīvētos mārrutkos.
  • Nomazgājiet, nomizojiet un sarīvējiet ābolus, pievienojiet tos mārrutkiem.
  • Pievienojiet sāli, cukuru un labi sajauciet.

Padoms

Ābolu mārrutkus var uzlabot, pievienojot vīnu vai apelsīnu sulu.

Vista ar āboliem

Recepte gailētai vistai ar āboliem, sīpoliem, skābo krējumu un sinepēm.

Sastāvdaļas:

  • Vistas krūtiņa ... 500g
  • Sāls
  • Pipari
  • Sviests ... 20g
  • Āboli ... 2 gab.
  • Sīpoli ... 1 gab.
  • Dārzeņu buljons ... 250ml
  • Sinepes ... 2 ēdamkarotes
  • Skābais krējums ... 2 ēdamkarotes
  • Kviešu milti ... 2 tējkarotes

Pagatavošana:

  • Sagrieziet vistas krūtiņu gabaliņos, nomazgājiet un nosusiniet papīra dvielī. Pievienojiet sāli un piparus.
  • Uzkarsējiet pannā sviestu un cepiet gaļu aptuveni 10 minūtes, vairākas reizes apgriežot to.
  • Nomazgājiet ābolus, nomizojiet tos un sagrieziet gabaliņos.
  • Nomizojiet sīpolu un sagrieziet šķēlēs.
  • Izņemiet gaļu no pannas un apsedziet to, lai saglabātu gaļu siltu. Sautējiet sīpolus pannā un pievienojiet tiem ābolus. Ielejiet dārzeņu buljonu un pasautējiet vēl dažas minūtes.
  • Trauciņā sajauciet sinepes un skābo krājumu. Pievienojiet mērci pannā un sajauciet visu. Sajauciet miltus ar nelielu ūdens daudzumu un ielejiet pannā. Gatavojiet visu vēl 5 minūtes.
  • Pievienojiet pannā gaļu, uzsildiet ēdienu un pasniedziet.

Ievārījums ziemai

Recepte greipfrūtu, mandarīnu, bumbieru un ābolu ievārījumam.

Sastāvdaļas:

  • Greipfrūti ... 3 gab.
  • Mandarīni ... 4 gab.
  • Citroni ... 1 gab.
  • Āboli ... 1 gab.
  • Svaigs bumbieris ... 1 gab.
  • Ievārījuma cukurs ... 500g

Pagatavošana:

  • Nomizojiet greipfrūtus, mandarīnus un citronu.
  • Sagrieziet augļu mīkstumu nelielos gabaliņos.
  • Nomazgājiet, nomizojiet un sarīvējiet ābolu un bumbieri.
  • Nosveriet sarīvēto masu un sasmalcināto augļu mīkstumu. Pievienojiet ievārījuma cukuru 1250 gramiem augļu maisījuma.
  • Lieciet visu uz plīts un karsējiet augstā temperatūrā, laiku pa laikam samaisot.
  • Atstājiet vāroties 3 minūtes un tad ielejiet ievārījumu sagatavotās burciņās.
  • Uzreiz aizvākojiet un atstājiet ievārījumu atdzist.